28-12-2006

Negentiende ronde Eredivisie

Vrolijk kerstfeest!
 
De negentiende ronde van de Eredivisie werd vlak na de achttiende gespeeld. Wie zouden in deze twee wedstrijden voor kerst het vrolijkst de gevulde kalkoen verorberen?
Laten we beginnen met twee kanshebbers. Koeman - Koeman in stadion F. Beide Koemannen hadden gewonnen en stonden nu tegenover elkaar. De wedstrijd eindigde in 1-1, wat betekende dat beiden toch puntverlies hadden geleden. In ieder geval konden ze aan tafel fijn met hun moeder over de wedstrijd napraten.

In de wedstrijd Groningen - Sparta verpestte de uitploeg het kerstfeest van de ploeg van Ron J. Net als vorig jaar werd het 0-1. Toen uniek, nu beginnen ze er in Groningen aan te wennen. Het betekende dat beide ploegen deze kerst een keer wonnen en een keer verloren. Niet slecht, maar het kan beter.

Dat het ook minder kan gaan, bewezen Willem II en Excelsior. Deze twee lamlendig spelende ploegen hadden de afgelopen vier duels verloren en wilden deze reeks graag beëindigen. Een gelijkspel was een bevredigend resultaat, maar eerst werkte Excelsior niet mee. Al vroeg in de wedstrijd werd het 0-1. Dit was het teken voor de uitploeg om het balcontact zoveel mogelijk te vermijden. Pas aan het eind van de wedstrijd kregen ze de rekening gepresenteerd: Via een aanval die van toeval aan elkaar hing werd het 1-1. En toen wilde Willem II geen gelijkspel meer. Het was invaller Imschoot, die ook de tweede treffer erin schoot. En daarmee was de kerst geen pretje voor Excelsior.

Gisteren werden de overige duels gespeeld. Allereerst de kraker Twente - AZ. In Alkmaar had AZ met moeite een nederlaag afgewend (2-2), maar in Tukkerland moesten ze een ontluisterende 3-0-nederlaag slikken. Een (wederom) zeer knappe prestatie van Twente, dat het verzwakte AZ op de pijnbank legde.
 
Ajax revancheerde zich voor de knullige nederlaag in Arnhem. Tegen Roda maakten ze de 2-0-nederlaag in Kerkrade precies goed. Dat was verdiend, al was de hulp van de scheidsrechter nodig. Die keurde namelijk een ongeldig doelpunt goed. Door de overwinning is Ajax AZ weer voorbij op de ranglijst. Twente heeft drie punten minder dan de Amsterdammers, Feyenoord vijf, al hebben de Rotterdammers een veel slechter doelsaldo.

Nummer zes van de ranglijst is Heerenveen. In Nijmegen won het met 0-2 van NEC. Thuis was het al 3-0 geworden. Heerenveen zal wel plezierige herinneringen hebben overgehouden aan deze kerst, ze wonnen namelijk de vorige ronde van Excelsior.

FC Utrecht is over twee wedstrijden verrassend geklopt door Herácles. In Almelo werd het 3-0, in de Domstad bleef het 0-0. Het was het tweede puntje dat Herácles pakte in een uitwedstrijd. Het andere puntje pakten ze in stadion F.

Het degradatieduel ADO - RKC bleef onbeslist: 1-1. RKC stond met 0-1 voor, maar gaf in de slotfase toch nog twee punten weg. Hierdoor bleef ADO RKC voor. RKC heeft de meeste remises (7) van alle ploegen, maar het kleinste aantal zeges (2). Bovendien hebben ze een belabberd doelsaldo (16-38), alleen Herácles heeft minder gescoord. Willem II lijkt het slechtste doelsaldo te hebben van alle ploegen.

Dan nog een wedstrijd, de wedstrijd NAC - Vitesse. In Arnhem jatte NAC op de valreep de drie punten: 0-1. In Breda stond Vitesse met 0-1 voor. Uiteindelijk werd de eindstand echter op 2-1 bepaald. De bedwinger van Ajax stond weer met beide voeten stevig aan de grond genageld.

Zodoende is Heerenveen de Kerstkampioen!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten