24-12-2006

Achttiende ronde Eredivisie

Een heleboel onverwachte uitslagen dit weekend. De kerstweek begon rustig met de matige wedstrijd tussen Hecles en Groningen. De bezoekers wonnen verdiend, maar mager, met 0-1. En dat terwijl de Almeloërs in Groningen goed partij hadden gegeven, aan het begin van het seizoen. Het kunstgras is niet echt een sterk wapen meer, zo lijkt het.

De overige wedstrijden waren ook de inverses van de wedstrijden uit de derde ronde. Zo was er het altijd leuke duel tussen Feyenoord en Sparta. Hoewel de ploeg uit Rotterdam west de betere was, won de ploeg uit Rotterdam zuid en wel met 3-2. Ook landskampioen PSV mocht op de zaterdag aantreden. Tegen Willem II wint iedereen wel. Zonde dat zo'n wedstrijd wordt gespeeld. De Tilburgers wekten nergens de indruk dat ze probeerden te winnen. Halverwege de eerste helft stond het 3-0, het zou uiteindelijk 4-0 worden. Ik ben benieuwd wanneer de kale trainer wordt ontslagen.

Heerenveen leefde zich uit tegen Excelsior, dat als zoveel promovendi een zware periode doormaakt. In het begin van de competitie steeg het ploegje ver boven zichzelf uit en klopte het o.a. Heerenveen met 3-1. In het hoge noorden herstelde Heerenveen de verhoudingen: het werd 2-0 en daarmee kregen de Friezen niks teveel.

Ook in Breda werd een potje gevoetbald. NAC ontving ADO. De bezoekers kwamen twee keer op voorsprong, maar het was niet genoeg voor de zege, al moest NAC er nog flink aan trekken. Het was voor ADO niet genoeg om er de 0-2 thuisnederlaag mee te compenseren.
Vandaag kwamen er veel (sub)toppers in actie. AZ kon merkwaardig genoeg niet winnen van NEC (0-0), wat helemaal gek was, aangezien AZ al met 0-2 won in Nijmegen. AZ blijkt ook last te hebben van een thuiscomplex.

Nog erger verging het Ajax. Tegen Vitesse kwamen ze met 0-2 voor, maar vervolgens ging er van alles mis en verloren ze met 4-2... Bizar. Het was voor Vitesse een soort déjà  vu, vorige week wonnen ze op dezelfde manier van Roda.
 
Roda revancheerde zich op zijn beurt voor deze 2-4-nederlaag door Twente met 2-0 te verslaan, al had Twente het initiatief. De tukkers werden een beetje schlemielig uit hun overwinningsroes geholpen. In Enschede werd het 2-2, wat betekent dat Twente slechts één puntje heeft overgehouden aan deze wedstrijden. De laatste wedstrijd die het vermelden waard is, is de wedstrijd tussen RKC en Utrecht. De staartploeg hield Utrecht thuis op 1-1, niet verkeerd, al schoten ze er weinig mee op.

De uitslagen van ronde 18 en ronde 3 zijn te downloaden op:Download ronde18.txt

7 opmerkingen: