28-11-2006

Interne competitie ronde 11

Weer gewonnen!
Gisteravond werd alweer de elfde competitieronde gespeeld van de interne competitie. Peter, Lars & Lennart waren van de partij. Ik ging ook maar, want ik had het idee dat Lennart voor mij gekomen was. :P Ik speelde wat snelschaakpotjes tegen Peter. De score was ongeveer zoals Politeia - Daedalus.

De partijen begonnen iets na achten. Beneden was BSG 6 aan het spelen tegen Hoogland 3. Lars & Lennart hadden bij hoogland gespeeld, dus die kwamen wat (oud)clubgenoten tegen in het altijd gezellige Denksportcentrum.

Ik speelde tegen Guido Vijn en die komt altijd wat later. Ik had verwacht tegen de slang te spelen, dus ik was blij verrast. Mijn concurrenten hadden het lastiger: Zo speelde Peter met zwart tegen Leon Pliester, Lennart speelde tegen Mel B en Lars speelde tegen Cees Beijen (nu weet ik 't weer. :P) Verder speelde Coen van der Heijden tegen FM Henk. De slang speelde tegen Bert Balke.

Om 22 over acht kwam mijn tegenstander aan. Ik had vorig jaar een keer van 'm verloren, dus ik besloot om hem niet meteen aan te vallen. Ik speelde rustig, want hij speelde ook niet heel ambitieus. Ik liet op e6 lopers ruilen en ging vervolgens aanvallen. Ik kreeg mooi spel en toen hij een "matdreiging" overzag, was het meteen uit. Ik vroeg nog of ik aan zet was, alvorens de matzet uit te voeren. Eigenlijk wel jammer, want ik stond zo goed .:P

Toen ik klaar was met analyseren, liepen de overige partijen naar hun einde. Lars & Lennart hadden gewonnen, Peter had helaas verloren. Het loensreptiel is blijkbaar dus sterker dan de computer :P. Peter zei namelijk dat hij altijd wel remise had, als ik hem goed heb begrepen. Vervolgens was Coen (die zijn haar had geverfd of zo) klaar. Aan zijn actieve deelname in de analyse was te zien dat hij had gewonnen, dacht Peter. Hij had echter verloren en zodoende loopt FM Henk weer wat puntjes op me uit. :-(

Als laatste waren de slang en BB nog bezig. Deze partij had een weinig realistisch einde. Spelend met een analoge klok hadden beide heren in de tijdnoodsfase niet alle zetten genoteerd. Ook was er onduidelijkheid over de slotstelling. Zwart had een loper meer, maar er was onenigheid over waar een toren stond. :S Pas rond middernacht wilden ze de vermeende slotstelling uitspelen. Jarno stelde ijverig de klok in voor de finale, toen BB zei: "Ik wil ook wel remise." Misschien had hij geen zin meer, maar hij was weer eens veel te vriendelijk. En zo kreeg de slang een halfje waar hij geen enkel recht op had. Erg jammer dat zijn gezeur beloond werd. Een normaal mens had opgegeven in zo'n stelling.

Uitslagen:
C van der Heijden - H van der Poel 0-1,
L Pliester - P Drost 1-0,
G Vijn - J de Groote 0-1,
M Brandenburg - Le Ootes 0-1,
La Ootes - C Beijen 1-0,
T Slisser - B Balke ½-½
;

9 opmerkingen: