30-11-2006

Europees voetbal in de UEFA Cup

Een dramatische week
De Nederlandse ploegen hebben zichzelf geen goede dienst bewezen deze week. Wéér geen overwinning, het begint pijn te doen.

Heerenveen kwam niet in actie en kon dus onmogelijk winnen. Ze hebben nog een kans op de volgende ronde, maar dan moet alles meezitten.
AZ speelde thuis 2-2 gelijk en bereikte de volgende ronde wèl. Dat was het enige lichtpuntje, want een thuisremise tegen een zwakkere tegenstander is niet meteen reden om te feesten. Maar in ieder geval één ploeg die doorgaat.
Ajax is natuurlijk ook véél te sterk voor de UEFA Cup. Helaas begint het vormverlies abnormale proporties aan te nemen. Na de remise in Praag en wat wanprestaties in eigen land was ook Espanyol te sterk: In de ArenA werd het 0-2. Ondanks dit resultaat is Ajax al bijna verzekerd van de volgende ronde.
Feyenoord is al jaren het lachertje van Nederland. Won bij toeval in 2002 de UEFA Cup, maar is tegenwoordig vooral berucht om zijn aanhang. Tegen Nancy werden de Rotterdammers keihard afgeslacht. De tegendoelpunten waren allen even sneu als kolderiek, al kwam de 3-0 door een onterecht gegeven penalty, dat wel. Uiteindelijk werd de wedstrijd gestaakt doordat de ME op het slimme idee was gekomen de supporters te kalmeren met traangas. Het huilen stond doelman Timmer nader dan het lachen.

Resultaten van de afgelopen tijd:
Liverpool - PSV 2-0
Sparta Praag - Ajax 0-0
Parma - Heerenveen 2-1
Feyenoord - Blackburn Rovers 0-0

AZ - Slovan Liberec 2-2
Ajax - Espanyol 0-2
Nancy - Feyenoord 3-0


De winnaar is steeds groen, de verliezer rood. Bij gelijkspel zijn beide ploegen in gele letters afgebeeld. De uitslag is groen als de Nederlandse ploeg wint en rood als de Nederlandse ploeg verliest en geel bij remise.
 
Conclusie: Een héééél erg slechte maand voor het Nederlands voetbal! :-(

Geen opmerkingen:

Een reactie posten