15-09-2006

Clubblad BSG

Vandaag was ie er weer, het clubblad van BSG. Nu staat er normaal gesproken al weinig in, nu, net na de zomervakantie, staat er al helemaal weinig in. Het boekje is doorspekt met planningen, data, jaarverslagen, reglementen enzovoorts. Zoals altijd had Jarno zijn best gedaan om een stukje te schrijven over het schoolschaak, waar natuurlijk niks leuks over te vertellen is. Vervolgens kwam de opstelling van de externe competitie aan bod, gevolgd door wat geleuter over de interne competitie. Verder had schaakjournalist Johan Hut tig artikelen volgeschreven over Henk van der Poel, (Ook grootmeesters kunnen stevig balen, Henk van der Poel houdt stand in Dieren, Henk van der Poel scoort meesterlijk in Dieren) die in Dieren een aardig toernooi speelde. Hij werd afgeschilderd als een schaakamateur, die nog nooit tegen allerlei meesters had geschaakt of zo. Ik zou me beledigd voelen als ik Henk was. Verder stond er heel weinig in. In een alinea werd melding gemaakt van de prestaties van Ewoud en Peter, alsmede van Oscar vk. Over mijn prestaties, een groep lager, had hij geen plaats.
 
Achterin het boekje schrijft Bert Kieboom over het eindspel. Dat doet hij ook al jaren. Toch is hij niet bepaald een eindspelvirtuoos. :S Vervolgens wordt het boek afgesloten met de eindstanden van de zomercompetitie.
 
Maar dan zie ik een kleine alinea. Het artikel "De open zomercompetitie 2006", eindigt met "En dan niet te vergeten dat Theo Slisser (...) twee sterkspelende jonge schakers heeft weten te strikken, nl. de gebroeders Lars en Lennart Ootes. Zij gaan voor het tweede team spelen... bla bla bla"
Dit hou je toch niet voor mogelijk. Theo Slisser, degene die ze nog bijna heeft weggejaagd, krijgt nu de eer... :S :S :S.

5 opmerkingen: