06-07-2011

Eindversie Masterthesis

Na alle ellende van de afgelopen weken kan ik nu voorzichtig zeggen dat het een goede afloop heeft gekregen. Het ziet er namelijk naar uit dat mijn Masterthesis in ieder geval een voldoende heeft opgeleverd. Ik ga hem binnenkort op mooi papier uitprinten en in het Jesper de Groote-Museum hangen. Op dit weblogmuseum geef ik alvast een voorproefje:

FinalVersionMasterthesis
 
Zo ziet de voorkant er dus uit. In de tussentijd is de scriptie flink op de schop gegaan: ik heb de berekeningen nog een keer overgedaan, de literatuursectie is uitgebreider geworden en de voorlopige conclusie is op de schop gegaan. Ik vind het werkstuk er overzichtelijk uitzien; ik heb veel aandacht geschonken aan het uiterlijk ervan.

Al met al ben ik redelijk tevreden over de scriptie. Het is nog even afwachten, maar ik neem aan dat ik het vak gewoon (op tijd!) gehaald heb en dat maakt het alleen nog maar mooier. De andere Aarde-en-Economie-studenten heb ik op de tussentijdse bijeenkomsten al amper gezien, zij moeten het blijkbaar nog afronden. Het verbaast mij dan ook dat er maar weinig mensen "op tijd" waren. Zelf had ik nog wel de luxe van mijn schooljaarplanning: ik had eerst meer vakken gedaan, zodat ik later minder hoefde te doen. In die tijd heb ik al wat aan m'n scriptie gedaan, maar ik heb ook niet alle tijd nuttig kunnen benutten. Had ik maar wat vaker naar Jos geluisterd, die af en toe goede tips gaf. Er waren momenten dat ik het niet meer zo zag zitten, maar kennelijk ben ik dat gauw weer vergeten. Ook nu geldt weer: eind goed, al goed.

Misschien is het een idee om de thesis in het Nederlands te vertalen. Ik ben benieuwd of de gemeente Utrecht nog benieuwd zal zijn naar de resultaten, want die waren erg lastig te vinden. Wel staat vast dat er bedragen van vele miljoenen gemoeid zijn met parkeren. De interessantste bevinding: de waarde van een privéparkeerplaats is ongeveer gelijk gebleven in de afgelopen 25 jaar, terwijl de waarde van een huis vele malen omhoog is gegaan. Meer verklap ik voorlopig niet. ;)

Gerelateerde artikelen:
Er zijn van die dagen...; 27-06 2011
Conceptversie Masterthesis; 06-06 2011 

7 opmerkingen: