30-04-2011

Bah van de maand april

Vorstelijk


Het is weer de laatste zaterdag van de maand, ofwel: het is tijd voor de Bah van de maand. Deze maand heb ik VR opvallend weinig in actie gezien. Desondanks heb ik een heleboel leuke partijen gekregen, die ik bij deze gelegenheid graag met het weblogpubliek deel.

Doordat ik de Bah van de maand altijd publiceer voordat de maand is afgelopen, vallen er soms fraaie partijen buiten de boot. Daarom heb ik besloten om dit keer een paar oude partijen mee te nemen. De partijen zijn bij lange na niet correct, er moest van VR vooral spektakel in voorkomen. Ik hoop dat dat een beetje gelukt is, hoewel ik zelf de correctheid ook enigszins in het oog heb gehouden, deels omdat de rubriek anders veel te groot zou worden.

Ik heb "slechts" dertien partijen geselecteerd, waarvan twaalf overwinningen. Ik ben vooral blij met de overwinningen op Nigel Short, ondanks dat VR het maar saaie partijen vond. Ook heb ik een aantal partijen van VR tegen zijn vader. Doordat VR veel sterker is, speelt hij eigenlijk alleen om het publiek te vermaken en dat lijkt me goed gelukt. Daarnaast staan er nog partijen in tegen minder bekende Playchesshelden, waarbij de stukoffers je om de oren vliegen. Kijk zelf maar:

Gerelateerde artikelen:

7 opmerkingen: