04-03-2010

Laf of slim?


Angsthaas

Voorafgaand aan de Olympische Winterspelen werd er stiekem gedroomd over medailles voor het Bobsleeën. Met een fantastische slee moesten de Nederlanders er toch wel wat van kunnen. Op de levensgevaarlijke Bobsleebaan wist de Nederlandse tweemansbob echter niet te overtuigen. Stuurman Van Calker reed alsof hij stevig had gedronken voor de wedstrijd en op grote afstand van het podium kwam de Bob (!) over de finish hobbelen.
Reden voor hem om de rit met de viermansbob te laten schieten. Als reden hiervoor gaf hij op dat dit onderdeel nog zwaarder en riskanter was en dat hij dat niet aandurfde. Verstandig? Wie weet, want gezien zijn runs in de tweemansbob hoefde hij niet op een mooie klassering te hopen, dus waarom dan je leven op het spel zetten? Maar aan de andere kant was het ook raar, want hij verpestte er de Olympische droom van zijn meerijders mee. Bovendien: hoe kan het dat je als stuurman een baan niet de baas bent, terwijl de rest er probleemloos doorheen zeilt? De kritiek was dan ook niet mals. De sponsoren, die miljoenen hadden uitgegeven aan het project, zagen daar op de Spelen bijzonder weinig prestaties tegenover staan en waren woedend. Gisteren ging de gebeten hond in de "tegenaanval".

GRONINGEN - Na een week een ''hele strontkar'' over zich heen te hebben gekregen, vindt bobsleeër Edwin van Calker het wel voldoende.

De piloot van de Nederlandse twee- en viermansslee is het zat sportief en privé op een nare wijze besmeurd te worden na zijn beslissing de wedstrijd in de grote slee op de Olympische Spelen te schrappen. (...)

Hoewel deze gebeurtenis voor alle betrokken partijen schadelijk is, vraag ik me af: was het nou laf of slim van Van Calker? Vandaar deze poll:


Poll: Het terugtrekken van Van Calker op de OS was moedig.

Tussenstand:
Ook een poll maken? Klik hierGerelateerde artikelen:

2 opmerkingen: