09-04-2009

"Als iedereen nou zo goed was als ik..."

De foute man

Het balletje kan raar rollen, vooral in de Champions League. De finale komt dichterbij en ieder doelpunt is peperduur. Nog acht ploegen zijn overgebleven; vier Engelse, twee Spaanse, een Portugese en een Duitse ploeg. Twee Engelse ploegen maakten elkaar het leven zuur.

Dinsdag
Op de dinsdag werden de duels Manchester United - Porto en Villarreal - Arsenal gespeeld. Het duel van Manchester werd rechtstreeks uitgezonden en daarmee had de NOS goed gegokt. Het werd namelijk een levendige wedstrijd. Erg was hoe Christiano Ronaldo zichzelf disste. Hij had opgemerkt dan Manchester alles had gewonnen als iedereen zo goed was als hij. Nou, dat hebben we gemerkt... ;)
Gelukkig kreeg Manchester de gelijkmaker op een presenteerblaadje. "Tikkie terug, Jaap!" Wat Bruno Alves bezielde toen hij de bal naar zijn keeper terugrolde, weet niemand. De toevallig aanwezige Rooney - wtf deed-ie daar kilometers buitenspel?? - legde de bal simpel in het doel.

Hoewel Porto beter was, scoorde United nog de 2-1, maar opnieuw kreeg Edwin Oortje een tegentreffer te slikken. Het gelijkspel deed zeer, hoewel United weer ongeslagen was gebleven op eigen veld.

Villarreal speelde 1-1 tegen Arsenal. Daar zullen ze wel niet al te blij mee geweest zijn, want ze stonden voor.

Woensdag
Het treffen Liverpool - Chelsea was natuurlijk het duel van de avond, hoewel Barcelona - Bayern München ook niet te versmaden was. Natuurlijk was het Engelse onderonsje leuker. Liverpool is al tijden goed bezig en is nog steeds bezig met een aanval op de koppositie in de Premier League. Tegenstander was Chelsea, dat in de competitie al tweemaal was afgedroogd door Liverpool. In de Champions League hadden ze nog nooit gewonnen van Liverpool in Liverpool. Twee keer gingen ze met 1-0 het schip in, één keer werd het 1-1 en één keer bleef het 0-0.
Maar Chelsea had Guus H. zo gek gekregen de ploeg te gaan trainen. Net als op het EK voetbal zat hij bij de tegenpartij en opnieuw had dat nare gevolgen.

Alles ging nog goed toen Liverpool effe de 1-0 maakte. Dat kon wel eens een lekker avondje worden. Helaas bleef de 2-0 uit en kwam Chelsea steeds beter in de wedstrijd. Nog voor rust werd het 1-1. Na rust dook Liverpool nog verder de verkeerde hoek in en kreeg het nog meer klappen. 1-3 werd het, een praktisch onoverbrugbare achterstand.

Twee remises en een nederlaag, dat hadden de thuisploegen gescoord. Barcelona bracht de stand weer in evenwicht door Bayern München af te drogen. Dat is het verschil tussen een topclub en een schijn-topclub. Natuurlijk kon Bayern München niks inbrengen tegen Barcelona. Op eigen veld hadden ze misschien een kansje, maar in Spanje werden ze gewoon geveegd. Het werd 4-0, omdat Barcelona er na de rust geen zin meer in had. Bayern voelde zich vernederd, maar eigenlijk was 4-0 een verwachte uitslag.