30-09-2007

Weblogland in winterslaap

Hoewel het pas herfst is, lijkt weblogland in een winterslaap. Het aantal actieve blogs neemt steeds verder af en steeds minder mensen lijken zin te hebben in het schrijven van stukjes. Ewoods schuld!
Het begon allemaal in augustus vorig jaar, toen Jarno "Als een van de laatste mensen op aarde heb ik ook maar besloten om een blog te gaan bijhouden" begon met z'n blogje. Ewood en ik volgden. Later in 2006 kwamen er nog meer blogs bij, maar helaas stierven veel initiatieven een stille dood. In maart werd de eerste piek bereikt, de tweede piek was in juni.

Aantal actieve blogs:
Weblogs

Dit plaatje geeft aan hoeveel blogs "actief" waren elke maand. (minstens één artikel per maand) De blogs zijn hetzelfde als in het juni-artikel, al zijn de nieuwe blogs van Pinda en kleine Claudia hierbij opgenomen. In totaal zijn dat 12 blogs, waarvan er nooit meer dan zeven actief waren.

Ondertussen neemt het aantal actieve blogs af met ongeveer één per maand. Een treurige ontwikkeling, want zo is er veel minder leesplezier.

30-09 2006
Tot slot wil ik melding maken van de prachtige dag die ik vorig jaar had op 30 september. Ik was bij het mOnStErTjE in Alkmaar, terwijl Baarn de meesterklasse jeugd speelde. Ik vermaakte me prima in een van de mooiste zwembaden die er bestaan. Het weer was prachtig. Ik wist niet dat de zon zó fel kon schijnen in het eind van de middag in september. Het was heel gezellig en ik denk nu met weemoed terug aan die mooie dag.

Tot slot
Een aparte tijd was dat, september 2006. De maand dat deze weblog het levenslicht zag. Overigens heb ik naar aanleiding van deze maand een hyve gemaakt September is een kutmaand. Ik zou zeggen: word lid!
Dan nu een plaatje van de weblogwinter:
 
Winterslaap 
De grafheuvel.

5 opmerkingen: