06-06-2011

Conceptversie Masterthesis


Masterthesis

Zo luitjes, hier ben ik weer. Het afgelopen weekend was ik aan het zwoegen om een acceptabele (concept)versie van mijn Masterthesis in te leveren. Het was een klus die eind maart officieel begon, maar de aanloop was eigenlijk nog veel langer. Al in januari werden we geacht het literatuurgedeelte op orde te krijgen. Echter, het exacte onderwerp van de thesis bleef maar veranderen. Uiteindelijk heb ik mijn aandacht gericht op het parkeerbeleid van Utrecht en niet van andere grote steden of Bussum. 

In de analyse was het de bedoeling de uitwerking van het parkeerbeleid te schatten aan de hand van de verandering op de huizenprijzen. Erg lastige materie. Het effect van het parkeerbeleid is erg lastig uit de huizenprijzendata te destilleren en bij het interpreteren van de resultaten kwam het H-woord steeds lelijk om de hoek kijken. Gelukkig heb ik zelf nog een aantal verbeterpunten gevonden. Mogelijk gaat mijn voorlopige conclusie daardoor volledig op de schop.


Zo ziet de voorkant er nu uit. Eigenlijk zou er nog een plaatje in de linkerbenedenhoek moeten komen. Iemand nog suggesties?

Presentatie
Minder gelukkig ben ik over hoe dit "vak" wordt geleid. Er zijn buiten de presentaties om geen contacturen, het enige wat de docenten (!) hoeven te doen, is op Blackboard informatie geven over deadlines, presentatiedagen en bijvoorbeeld wat er nou precies van je verwacht wordt. Op al deze punten zijn de docenten vreselijk tekortgeschoten. Er staan wat richtlijnen beschreven in een lelijk PDF-document, dat al langer dan dit jaar in omloop was (de data van deadlines en presentaties staan vaak beschreven als "Thursday June ?" of zelfs zonder dat vraagteken). Erg onprofessioneel. Bovendien is er niks aan veranderd in al die maanden dat ik aan m'n scriptie zat te ploeteren.

Vandaag was de deadline van de conceptversie. Ik had mijn verslag gisteravond al ingeleverd, maar toen kon ik het zogenaamde "Safe Assignment" niet vinden.* Dus mailde ik het maar naar de docenten. Vandaag was de "veilige opdracht" er dan toch en kon ik het daar alsnog inleveren. Toch vind ik het raar. Sommige buitenlandse studenten moesten al voor de vakantie het land uit, waardoor zij hun scriptie eerder moesten inleveren. Hoe hebben zij het dan ingeleverd?

Donderdag heb ik in ieder geval een presentatie. Vandaag werd eindelijk de datum bekendgemaakt. Ik zit er niet op te wachten om een presentatie te geven over een scriptie waar inhoudelijk nog het nodige aan kan veranderen. Liever ga ik in alle rust proberen de zaken te verbeteren. In ieder geval ben ik opgelucht dat de conceptversie klaar is. De komende weken heb ik weer meer tijd voor leuke dingen, zoals een spelletjesdag!

* Ben ik nou de enige die "Safe" hier nou met een "v" zou schrijven?

Gerelateerde artikelen:

8 opmerkingen: