05-04-2008

Partijen externe competitie

Amersfoort

Gisteren speelde de Baarnse SV tegen SG Amersfoort in Amersfoort. De thuisploeg had een drietal elektronische borden, zodat het (met name Utrechtschaak-)publiek de partijen kon bewonderen.

Te zien zijn de partijen van Pascal Losekoot, die een geweldige stelling in tijdnood niet kon winnen na sterk spel van zijn tegenstander (die deed zo'n twintig goede zetten in evenveel seconden); sterker nog: na de tijdnoodsfase waren de bordjes verhangen en mocht Pascal blij zijn met remise.
Verder een behoorlijk goede partij van Jan Overbeek, die vanuit een Caro-Kann (!) netjes won. En tot slot de nederlaag van Marco Meijer. Marco was altijd een 1700-speler, maar een jaar of twee geleden is hij opeens tweehonderd punten gestegen. Na een originele opening raakte hij echter ergens de draad kwijt en verloor in het eindspel.

Zodoende scoorde Baarn 1½ punt op de hoogste borden, op de lagere borden kwam daar slechts één punt bij. De 5½-2½-nederlaag past goed bij de andere zeven nederlagen. Het gaat sportief gezien gewoon erg belabberd bij Baarn.

Utreg

De eerste partij in het overzicht is de "fraaie" partij van Behirder van vorige week in de competitiewedstrijd tegen Paul Keres. Het is een beetje een voorbeeld geworden dat je nooit moet opgeven en dat terwijl ik me had voorgenomen een goede partij te spelen.

 

 

 

 
 
Links:
Weblog van Waldemar Moes (Schaakanalyses)
Baarnse SV (Verenigingsite)
SG Amersfoort (met livepartijen)
Utrechtschaak (met de aankondiging)
 
Gerelateerde artikelen:
Oliebollentoernooi in Baarn; 29-12 2007

2 opmerkingen: