01-01-2011

Prettig 2011


Nieuw jaar, nieuwe zorgen

Het is inmiddels alweer zaterdagavond. Nog één dag duurt mijn kerstvakantie, die vorige week vrijdag begon. De vakantie is echt voorbijgevlogen. De korte dagen volgen elkaar in een moordend tempo op. De vakantie begon op eerste Kerstdag, waarna er een sprintje tot het einde van het jaar werd getrokken. Ik was deze vakantie nog druk bezig met het maken van de "Bah van het Jaar", waar veel tijd in ging zitten. Ik had nog wel meer willen terugblikken op het afgelopen jaar, het jaar waarin ik er in slaagde mijn Bachelor te halen. De berichtgeving hierover heb ik telkens moeten uitstellen, dan weer door internetproblemen, dan weer door mijn drukke agenda. Druk was het juiste woord voor 2010, vanwege de overgang naar de Master en naar mijn nieuwe woning. Helaas ben ik nog niet op adem gekomen in deze vakantie. De tijd gaat gewoon veel te snel tegenwoordig.

Inmiddels is het 2011. De feestdagen zijn weer voorbij. De blik is gericht op het komende jaar. De tweede helft van het schooljaar staat voor de deur en dat levert weer de nodige stress op. De komende maanden zal ik dus weer vol aan de bak moeten, hoewel ik steeds moeilijker de energie vind om dat te kunnen doen. Ik twijfel sterk of ik wel genoeg kennis heb om deze opleiding succesvol af te ronden. Jammer genoeg hebben de afgelopen vakken de lacunes in mijn kennis niet opgevuld. Daarnaast heb ik ook niet echt het gevoel dat ik op iemand terug kan vallen. Ik mis de warmte van het eerste jaar Aarde & Economie. Desondanks hoop ik dit jaar mijn master te halen. Hoe mijn leven er daarna uit gaat zien, daar kan ik me nog niks bij voorstellen. Eén ding is duidelijk: 2011 wordt een belangrijk jaar in mijn leven.

Gelukkig was de afgelopen jaarwisseling een echt feest. We zaten tot vijf voor twaalf nog lekker te risken. Zoals dit jaar gebruikelijk was, kwam ik weer tijd tekort om het spel nog in het oude jaar af te ronden. Helaas kon ik vanochtend amper slapen, waardoor ik nu nog steeds moe ben. Daarom zal ik afsluiten met een Nieuwjaarsgroet, voor degenen die mijn kerstmailtje niet hebben ontvangen:

Ik wens iedereen hier een gelukkig 2011!

Gevolgd door een hekje: #

Gerelateerde artikelen:
Overgangsfase; 30-10 2010
Prettig 2007; 01-01 2007

16 opmerkingen: