16-10-2010

Kort


Vanwege een gebrek aan inspiratie en een overschot aan luiheid en verkoudheid, hou ik het vandaag kort. Er moest natuurlijk weer eens wat nieuws komen, zes dagen nadat ik een niet-gelezen artikel schreef over de formule 1. Het is de laatste tijd rustig op MSN en stil in weblogland, dat bevalt me eigenlijk niks. Hieronder even een paar kleine dingetjes die me opvielen:

Na de wedstrijd SOPSWEPS-BSG had Edwin Baart binnen een dag een verslag geschreven. Het wachten is nog steeds op het verslag van SOPSWEPS. Afgelopen dinsdag verscheen er wel wat op hun site, maar dat was gewoon een verslag van Johan Hut in het regionale sufferdje. Het stuk stond trouwens ook op Utrechtschaak, waar ik aan het jammeren was geslagen na het verlies van een emotionele 4-puntenwedstrijd. Mogelijk heeft Hut, die er vorige week zaterdag niet bij was, hierdoor zijn verhaal laten beïnvloeden. In ieder geval heb ik op de SOPSWEPS-site maar eens een opmerking gemaakt over het uitblijven van een verslag en tot mijn verrassing kreeg ik bijval van Riemersma:

Jip (anoniem):
Een historische overwinning en wat volgt er na drie dagen? Een verslag uit het toetsenbord van Johan Hut...

Hufter (vermoedelijk Riemersma):
Inderdaad beschamend. Wat denken die Soppers nou: schaken, zuipen, klaar afgelopen. Op zo'n manier kun je natuurlijk geen website vullen.


Verder was er in Den Haag een dubbelenationaliteitopschudding ontstaan. Ik vond een linkje naar een Telegraafartikel op Utrechtschaak. Ik kom ook nog wel op andere sites, hoor... Bij dat soort internetartikelen lees ik altijd de reacties. Wat vindt de man op de straat* er nou van? Vaak ontaardt de discussie in hoogst ordinair taalgebruik (als de PvdA weer eens ter sprake komt), maar nu viel het wel mee. Mijn aandacht werd getrokken door het volgende:

Na het lezen van de vele negatieve reacties vind ik het jammer niet te beschikken over 2 paspoorten. Kan ik tenminste weg uit dit land wanneer Wilders het definitief voor het zeggen krijgt. 

Ede J. Timman

Nou weet ik eerlijk gezegd niet waar Jan Timman nou woont, ik weet wel dat hij (nog steeds) voor Wageningen speelt. Daarnaast kunnen er nog meer J. Timmannen zijn in Nederland, maar als schaker associeer je de naam J. Timman natuurlijk onmiddellijk aan de grote schaker. Ik vond het in ieder geval wel een aardig statement. ;)

* Beter gezegd: de man op het internet

Gerelateerde artikelen:
De rechtse media; 13-09 2010

4 opmerkingen: