01-07-2011

Kampioenen!!


Internetteam BSG prolongeert titel

Het was een hectische week voor het internetteam van BSG. Vlak voor de competitiedeadline moesten er nog twee duels worden afgewerkt. Dat leverde een hoop gestress en zure gezichten op, maar het resultaat mag er zijn: BSG is voor de tweede keer internetclubkampioen geworden!

BSG - De Eenhoorn
Het kampioenschap binnenhalen was opnieuw een lastige klus. Vorig jaar kwam het kampioenschap op losse schroeven te staan na een nederlaag tegen concurrent Terneuzen. Ook dit jaar maakte BSG het zichzelf niet gemakkelijker door van concurrent De Eenhoorn te verliezen. Tegen dit talententeam bleek BSG niet opgewassen. In een wedstrijd waar zo'n beetje alles mis ging, zoals uitvallende laptops, slechte internetverbindingen en de bijna tropische temperaturen (de wedstrijd was dinsdag), miste BSG de nodige kansen en verloor met 9-7. Bij winst had BSG het kampioenschap moeilijk meer kunnen ontgaan, maar ook na de kleine nederlaag waren de kampioenschapskansen nog vrij groot.

Dat kwam namelijk door de goede beurt die BSG had gemaakt tegen Charlois Europoort. In die wedstrijd won BSG met ruime cijfers. Door de eveneens ruime overwinning op ZSC, had BSG nog wat marge. Gisteren won Charlois met 9-7 van De Eenhoorn, waardoor het cirkeltje weer rond was. Het onderlinge duel was in het voordeel voor BSG (18-14 om 16-16 en 14-18), maar Charlois compenseerde dat door De Tweehoorn met 14½-1½ af te slachten. Daardoor werd de stand aan kop:

1. Charlois Europoort 42½, 6
2. De Eenhoorn 37, 6
3. BSG 32, 4

De andere twee teams leken slechts als kanonnenvoer te dienen, ik kan me voorstellen dat ze ook niet meer veel zin hadden in een onderlinge confrontatie. BSG mocht in ieder geval nog tegen De Tweehoorn. In de voorrondes speelde BSG ook al tegen dit team, toen won het met 13-3. Voor een dergelijk in de laatste wedstrijd resultaat zou ik van tevoren hebben getekend. BSG had vijf bordpunten nodig voor de tweede plaats en 10½ voor het kampioenschap. Dat was dus duidelijk. Minder duidelijk was wie BSG aan de eindzege zouden moeten helpen. Ewood bedankte en Large had ook geen zin. Het had niet veel gescheeld of Edwin Baart had meegespeeld. Gelukkig wist Lenaard zijn broertje te overtuigen toch mee te doen. Geen overbodige luxe, want zelfs met Large zou het moeilijk worden.

BSG - De Tweehoorn
Datzelfde gevoel hadden de spelers van DE Tweehoorn. Ze hadden er zin in: ze wilden wel als "degradant" de favoriet van de eindzege afhouden. De intenties waren duidelijk, maar in de praktijk kwam er bar weinig van terecht. In de door Pascal Losekoot van commentaar voorziene wedstrijd scoorde BSG aan de lopende band punten. Na een tijdje begonnen de spelers van De Tweehoorn medelijden met zichzelf te krijgen. Als ze niet werden weggespeeld, schoten ze zichzelf wel in de voet. De tussenstanden waren veelzeggend: 4-0, 8-0, 12-0,... BSG was op weg naar een perfecte score, wat gezien het spelbeeld als een wonder mag worden beschouwd. Vooral Ptr ging vaak door het oog van de naald. Large werkte zijn partijtjes daarentegen zonder noemenswaardige problemen af. Na vier eenvoudige puntjes te hebben gescoord, ging hij weer aan de studie. Behirder zat een beetje tussen de uitersten in: hij won steeds met grote moeite, maar zonder echt in de problemen te zijn geweest. Uiteindelijk verknalde Lenaard (HIJ weer!) in de laatste ronde dan toch de perfecte score. Hij liet een toren insluiten tegen Crossroads en verloor. Daarmee was de eer van De Tweehoorn wel een beetje gered.

Kampioenschap
BSG slaagde met vlag en wimpel voor het laatste tentamen. De 15 bordpunten waren meer dan genoeg voor het kampioenschap. De uiteindelijke voorsprong op de nummer twee, Charlois, bedroeg 4½ bordpunt. Zes bordpunten kwamen door het onderlinge duel, tegen de andere tegenstanders was Charlois kampioenswaardig. De Eenhoorn moest tien bordpunten toegeven. Dat had vooral te maken met de slechte resultaten tegen de kleintjes, waaronder hun zusterteam. Als de competitie echter om matchpunten had gedraaid, had het team met een beetje geluk kampioen kunnen worden (één overwinning erbij tegen Charlois had dan kunnen volstaan.)

Gelukkig was daar geen sprake van en dus sloot BSG een toch wel erg succesvol seizoen af: kampioen in de 1e klasse en ook nog eens de Internetclubcompetitie gewonnen. Een knappe prestatie, zeker omdat "Mr. Bullet" niet meer voor BSG in de competitie wilde spelen. Ik heb de individuele resultaten niet paraat liggen, maar ik vermoed dat Large een steengoede score heeft. Op papier hadden we een sterk team, maar Charlois en De Eenhoorn deden op papier weinig voor ons onder. Dat we het kampioenschap desondanks hebben binnengehaald, vind ik een hele prestatie!

Gerelateerde artikelen:
Het K-woord; 10-06 2011 

6 opmerkingen: