08-06-2008

Veldwerk Limburg (het begin)

Uni
Na de "meivakantie" waren er drie weken ingeroosterd als voorbereiding voor het veldwerk. Ik zal de dagen kort proberen te beschrijven.
Dinsdag 06-05
Op de zesde sterfdag van Pim Fortuyn begon dit veldwerk. Het werd een lange, lange dag. Terwijl het buiten prachtig weer was, zaten wij binnen blokdiagrammen te tekenen. Niemand die enig idee had hoe het moest en ik deed het ook tig keer fout. Pas om drie uur was ik klaar en moest er nog een opdracht gedaan worden. De deadline van vijf uur werd net gehaald.
Woensdag 07-05
Op de tweede dag werd er wel wat uitgelegd, in tegenstelling tot de dag ervoor. Het was een les over tijdschalen. Ook nu stond er een klus op het programma: er moest een topografisch profiel worden ingetekend met behulp van wat kaarten. Helaas was mijn maatje Rolex, die op de eerste dag opeens naast me kwam zitten, de kaarten vergeten mee te nemen. Hij ging ze weer halen en dat zorgde voor een vertraging van een uur. Ook nu hadden we problemen om de deadline te halen. Om kwart over vijf stonden we in de kamer van Mark B. met een netjes ingetekend profiel.
Donderdag 08-05
Het werd tijd voor een economisch verhaal. In een tochtig lokaal zonder ramen kwam een verhaal over de ENCI gehouden. Ieder tweetal kreeg verder een opdracht mee. Wij moesten iets te weten komen over de gesponsorde verenigingen, verenigingen die door de ENCI worden gesponsord welteverstaan. Het is een abstract onderwerp en daar kwamen we al gauw achter. Er was amper informatie te vinden en verder dan dingen als de ENCI bergloop, het ENCI-koor en natuurlijk het Limburg Open kwamen we niet. Om half twee nokten we en kwam ik in de brillenwinkel Ewood en Beppie tegen.
Vrijdag 09-05
Ook nu tevergeefs naar informatie gezocht.
Dinsdag 13-05
De benaderde gesponsorde verenigingen hadden in het pinksterweekend niet veel van zich laten horen.
Woensdag 14-05
Ondergetekende nam een economische Excelopdracht voor zijn rekening, als compensatie voor Rolex' daden. Hij zou namelijk een verslag maken over de gesponsorde verenigingen. Nog les gehad van De Kraker, waarin de presentatie van Bruce & MadU aan bod kwam.
Donderdag 15-05
Verder gewerkt aan de opdrachten.
Vrijdag 16-05
Nog meer gewerkt aan de opdrachten. In de les ging het nog over de enquêtes. Luut vroeg nog of je kinderen van tien mocht interviewen.
Maandag 19-05
Nog steeds bezig geweest met de opdrachten. Dinsdag lekker geen les, op woensdag moesten de presentaties klaar zijn. (Wat was mijn rol ook al weer in dit gedoe?)
Donderdag 22-05
Presentaties, waarbij onze groep (een zestal) als eerste aan bod mocht komen. Er waren echter problemen, waarna een ander groepje het spits afbeet. Het leverde mooie quotes op.
Vrijdag 23-05
De laatste dag van de voorbereiding. We moesten nog commentaar geven op de uitwerking van die economische opdracht van een ander groepje en de vragenlijst van de enquete moest worden ingeleverd. Toen was het tijd voor een weekend.

Op 26 mei begon het veldwerk pas echt...

Wordt vervolgd

2 opmerkingen: