06-04-2008

Zandbak

Felipe Massa heeft vanmiddag de GP in Bahrein gewonnen. De Braziliaan won met een minieme voorsprong op zijn teamgenoot en de op pole position gestarte Kubica.

De race op Bahrein was eentje die zeer snel vergeten zal worden. Op het saaiste circuit ter wereld, gelegen in de saaiste omgeving ter wereld, namelijk een woestijn, gebeurde bijna niets.

Alleen bij de start gebeurde nog wat. Massa verschalkte Kubica bij de start, terwijl Hamilton bijna niet van zijn plek kwam. De neger viel terug naar de middenmoot en reed tot overmaat van ramp ook nog tegen ex-teamgenootje Alonso op, waarna hij zijn auto moest laten repareren en nog verder terugviel.

Voor McLaren is er dan al niet veel meer te lachen. Al snel neemt Räikkönen de tweede plek over van Kubica. De Pool blijft nog de gehele race in het kielzog van de Fin, maar echt bedreigen kan hij nooit. De matige tegenstand komt Ferrari prima uit. Er is namelijk al besloten om Massa de race te laten winnen. Na twee uitvalbeurten was de druk op hem tot een kritiek punt gestegen. Alonso staat al te trappelen om hem op te volgen.

Juist nu was het voor Ferrari belangrijk om Massa te steunen. Räikkönen kon slechts wat speldenprikjes uitdelen door af en toe de snelste raceronde te rijden, maar meer niet. Daarbij kwam dat de Fin zijn pitstops eerder had gepland, zodat hij zijn teamgenootje nooit via de pitstops kon inhalen.

Ondanks dat de verschillen aan kop minimaal waren, het podium zat binnen
vijf seconden van elkaar aan de streep, waren er vooraan amper spannende momenten.

McLaren had de slag in Bahrein duidelijk gemist. Kovalainen kwam op een magere vijfde plek binnenhobbelen. Hamilton bleef zelfs steken op een 13e plek, nog achter Fisichella. De Italiaan reed een zeer sterke race in zijn trage bolide. De snelheidsverschillen zijn dit jaar erg klein; Hamilton kon zijn fouten niet meer goedmaken.

In de stand in het kampioenschap deed Ferrari goede zaken. Toch was
Räikkönen, de nieuwe lijstaanvoerder, niet helemaal tevreden.

"Het hele weekend was het erg moeilijk", begon hij. "We kregen de auto nooit echt goed afgesteld. Maar in een slecht weekend finishen we nog tweede, dus het is niet zo'n ramp. De volgende race zal het anders gaan. Ik vermaak me nooit echt op dit circuit, maar het is belangrijk om in de eerste drie races veel punten te scoren."

Ferrari heeft het erg goed opgepakt na de trieste openingsrace, waarin zowel het team als de rijders een zwakke indruk maakten. Bij McLaren lijkt het wel alsof ze zijn ingedut.
 

De leiding in het WK is Hamilton alweer kwijt.

Links:
Formule 1

Gerelateerde artikelen:Australië en Maleisië, een wereld van verschil; 23-03 2008

4 opmerkingen: