10-04-2008

Fiorentina lacht PSV uit

Kakinstelling
 
PSV heeft zich vanavond te kakken laten zetten door het Italiaanse Fiorentina. De Eindhovenaren verloren op eigen veld met 0-2, terwijl ze vorige week nog 1-1 speelden. Hierdoor is de laatste Nederlandse pion van het Europese strijdtoneel verdwenen.

Nadat ze waren bijgekomen van het lachen om de belachelijke paarse tenues van de bezoekers, werd het al gauw bittere ernst voor de spelers van PSV. Ze stonden in het veld met als enige doel om de nul te houden. De passieve strategie vermoordde het spel van PSV. Werkelijk niets lukte op de trieste avond.

De 1-1-remise in Italië had juist de opmaat moeten zijn voor een mooie avond, maar net zoals tegen Tottenham Hutspot liet PSV het initiatief over aan de tegenstander. Tegen Tottenham verloor PSV, maar het was nog genoeg voor een verlenging, nu kreeg de ploeg van de snor deze kans niet meer.

Het werd een lijdensweg voor zowel het publiek als de spelers. In de eerste helft viel de 0-1, in de tweede helft de 0-2, de dreun die PSV volledig knock-out sloeg. Gomes begon er als een clown uit te zien toen hij een bal met kunst- en vliegwerk uit het doel wist te houden. Zelfs een penalty was niet aan de - doorgaans betrouwbare - Simons besteed.

Na de 0-2 leek PSV al te aangeslagen om nog te spelen. Ook na de wedstrijd maakten de spelers een mistroostige indruk. Op zondag speelt PSV tegen FC Twente. Het lijkt me bijna uitgesloten dat PSV die wedstrijd wint, hoewel een goede coach er natuurlijk voor moet zorgen dat de spelers weer "fris" in hun hoofd zijn. Maar kun je wel een goede wedstrijd spelen in hetzelfde stadion als waar je een paar dagen eerder zo genadeloos op je kop hebt gekregen? Het wordt een uitdaging voor de snor, die na een verrassend sterke start nu tegenvalt. Vooral de psychologie in thuiswedstrijden laat te wensen over.

Als PSV de landstitel verspeelt, dan heeft het dat sowieso aan de vele trainerswisselingen te danken. Gek dat Ajax ondanks hun kwaliteit niet aan kop staan. Ook gek dat Feijenoord na de winterstop nog slechter is dan PSV... Er is gewoon veel onrust bij de topploegen.
Hoewel... Bij AZ is het in dat opzicht relatief erg rustig, maar AZ bakt er helemaal niks van.

Er werden vandaag wel meer thuisnederlagen geleden. Slechts één "wedstrijdpunt" werd er thuis maar gepakt: slechts Getafe wist Bayern München op 1-1 te houden. Ondanks een rode kaart voor De la Red na zes minuten, kwamen de Spanjaarden op voorsprong. In de laatste minuut maakte Bayern echter de 1-1 en in de verlenging maakte het in de laatste vijf minuten en 3-1-achterstand goed, goed genoeg om door te gaan.

Verder won Bayer Leverkusen met 0-1 van Zenit, maar dat was onvoldoende na de 1-4-thuisnederlaag eerder. Heel boos moet Sporting Lissabon zijn op zichzelf. Net als PSV dwong het in de uitwedstrijd met de Glasgow Rangers een gelijkspel (0-0 ditmaal) af, maar verloor het op eigen veld - net als PSV - met 0-2.
Resultaten:
Zenit* - Bayer Leverkusen 0-1 [4-1]
PSV - Fiorentina* 0-2 [1-1]
Sporting Lissabon - Rangers* 0-2 [0-0]
Getafe - Bayern München** 3-3 [1-1]

* Door naar de volgende ronde
** Door na verlenging

Gerelateerde artikelen:
Respect; 04-04 2008Het hoogste woord; 31-03 2008

2 opmerkingen: