15-03-2007

AZ door in UEFA Cup

Toch nog goed nieuws, AZ is er tòch nog in geslaagd zich te plaatsen voor de volgende ronde van het UEFA cup-toernooi. Tegen Newcastle werd er met 2-0 gewonnen. Dit was precies genoeg om de 4-2-nederlaag in de uitwedstrijd mee te compenseren. Net als tegen Fenerbahce beslisten de uitdoelpunten.

AZ speelde met name in de eerste helft goed. Ze kwamen al snel aan de 1-0 voorsprong, waarna er nog maar één goal nodig was om verder te komen. Vlak na rust viel de 2-0. Daarna was het helaas vooral tegenhouden. Newcastle kreeg in de slotfase grote kansen, al moet daarbij gezegd worden dat AZ eveneens grote kansen miste.

Uiteindelijk is AZ verdiend door. Ze wonnen drie helften en dat was maar nèt genoeg om de 4-1 uit de "eerste eerste" helft te compenseren. Voor Newcastle waren de druiven erg zuur. Terend op de 4-2 voorsprong gingen ze de wedstrijd in, om uiteindelijk toch nog met lege handen naar huis te gaan. Aan de scheids lag het in ieder geval niet.

Het was in ieder geval spannend. Terwijl Goodbye stranger uit de luidsprekers galmde, werd de wedstrijd nog eens geanalyseerd. Morgen is de loting.