10-12-2008

1 uit 6

PSV redt het niet

Het zat er al een tijdje aan te komen en het is nu toch gebeurd: PSV is uitgeschakeld. Na een ongelukkige thuisnederlaag restte de ploeg niets anders dan een troosteloze laatste plaats in de poule. Dat is ook niet zo gek met vijf nederlagen. PSV is dit jaar van slag. Het rommelt en de club is geen schim meer van wat het ooit was.

Toch zag het er tegen Liverpool B een tijd lang goed uit. PSV kwam zelfs op voorsprong, maar er was ze niks gegund. In de competitiewedstrijd tegen Groningen bogen ze een 0-2-achterstand om in een 4-2-overwinning, tegen Liverpool werd een 1-0-voorsprong omgebogen in een 1-3-nederlaag. Het zat ze ook niet mee. De scheidsrechter was een vreemde "uitfluiter" die de thuisploeg keer op keer een oor aannaaide. Ver in blessuretijd van de eerste helft viel de 1-1, iets wat PSV niet kon gebruiken. In de tweede helft ging het van kwaad tot erger en werd het nog 1-3. En het nog zo mooi kunnen zijn, want Marseille kwam niet verder dan 0-0. Er waren dus kansen op meer, als PSV had gewonnen. Nu beperkte het Europese optreden zich tot zes wedstrijden.

Volgende week komen de andere Nederlandse ploegen nog in actie. Alle ploegen in de UEFA Cup komen dan nog een keer in actie. Voor Heerenveen en Feijenoord zal het de laatste Europese wedstrijd van het seizoen zijn. Beide ploegen verloren de drie groepsduels. Vorige week vocht Heerenveen tegen Sporting Braga voor zijn laatste kans. Net als PSV gisteren kwam Heerenveen op voorsprong, maar uiteindelijk werden ze voor eigen publiek met 1-2 te kijk gezet.

Betere zaken deden NEC en Twente, die knap wonnen. Twente plaatste zich door van Schalke te winnen en NEC versloeg Spartak Moskou in de slotfase (!) na een hele tijd achter te hebben gestaan. Ook NEC heeft nog een kans om door te gaan.