14-09-2007

Hoe de formule 1 wordt verpest

Spionage

Het hing maandenlang in de lucht en gisteren kwam de uitspraak. Het team van McLaren werd fors beboet voor de
spionagezaak. Het team verliest alle punten in het constructeurskampioenschap en kreeg er nog een vette boete bovenop. En dat allemaal omdat een afvallige Ferrari-monteur gevoelige informatie doorspeelde aan McLaren.

Door de straf is in ieder geval zeker dat Ferrari het constructeurskampioenschap gaat winnen. De arrogante k*t-Italianen vinden dat ze de titel volkomen hebben verdiend. Ik kan me echter niet voorstellen dat het veel voldoening geeft om op die manier een kampioenschap te winnen.

Op de
formule 1 site zijn momenteel veel reacties te lezen van de betrokkenen. Ferrari is dolblij, McLaren is diep teleurgesteld en overweegt in hoger beroep te gaan.

Stoddart
Wie er net zo over denkt als ik, is de Australiër Paul Stoddart, de man die in 2003 de teambaas was van Jos Verstappen bij Minardi. Tegenwoordig houdt hij zich bezig bij de zgn. Champ Cars, waar zijn team redelijk succesvol is. Hij
haalt fel uit naar Max Mosley, de president van de FIA.
Stoddart: "Mosley ruïneert de Formule 1"
Voormalig Formule 1-teambaas Paul Stoddart vindt dat de internationale autosportbond FIA de Formule 1 zware schade heeft toegebracht door McLaren uit het constructeurskampioenschap te zetten en het team een recordboete op te leggen van 100 miljoen dollar. Stoddart verdenkt FIA-president Max Mosley er bovendien van een persoonlijke wrok te koesteren tegen McLaren-teambaas Ron Dennis.

Stoddart, nu teambaas van Champ Car-team Minardi Team USA, zei volgens Australian Associated Press: "De afkorting FIA staat zeker voor 'Ferrari International Assistance'. Keer op keer laat zij zien aan de kant van Ferrari te staan. De FIA helpt Ferrari constant. Het enige verschil met vroeger is dat het de laatste tijd zo opzichtig gebeurt, dat zelfs een blinde het ziet. Dit is enorm schadelijk voor de sport. Het publiek raakt gefrustreerd over de mate waarin de sport wordt gemanipuleerd."

"Mosley heeft een grotere hekel aan Dennis dan aan mij", vermoedt Stoddart, die gedurende zijn Formule 1-tijd regelmatig in de clinch lag met Mosley.

Ik ben niet gefrustreerd, ik ben gewoon ontzèttend boos dat dit gebeurt. Dat ze op zo'n opzichtige manier het kampioenschap zo grondig van spanning te ontdoen. Ongelooflijk...
Ik hoop dat het Belgische publiek het formule 1-circus met een luid BOE!-geroep verwelkomen.

Op USF was er ook nog een
draadje over gemaakt:
Datum: donderdag 13-09-2007 17:41Naam: Arnoud van Vliet
Voor de formule 1-fans: McLaren geschorst voor 2007 en 2008... :-(
Datum: donderdag 13-09-2007 18:38Naam: Arnoud van Vliet
Intussen is dat niet zeker meer. Wachten op officieel nieuws.
Datum: donderdag 13-09-2007 20:47Naam: loezjin
100 miljoen boete en de punten voor dit jaar kwijt.
Ach...wat is 100 miljoen tegenwoordig?
Datum: donderdag 13-09-2007 20:53Naam: Zinkend schip
Wat is de Formule 1 diep gezonken... Steeds dommere circuits, steeds dommere regels en nu dit... Ongelooflijk.

Die laatste was ik, duidelijk ontevreden. Er staan nog meer reacties, maar die vind ik nog dommer dan deze. Deze posts hadden van mijn part allemaal in "een tenenkrommend draadje" gemogen.

Donderdag 13 september: een zwarte dag voor de formule 1...
 

De hoorzitting waar een slecht besluit werd genomen.

1 opmerking: