12-08-2011

Preview B-team


Prefew

Twee jaar terug had ik al min of meer aangekondigd dat vandaag de derde strip van het B-team zou verschijnen. Dat is helaas niet gelukt. Het digitaliseren van de stripjes kost veel tijd, of in ieder geval meer tijd dan ik ervoor wil vrijmaken. Daarom ga ik in dit artikel de personages van het B-team verder uitwerken; hun bijnamen en karakters moesten nog worden ingevuld.

Het B-team is een parodie op The A-Team, wat op zijn beurt weer een "parodie op actie- en oorlogsfilms" is. Het gaat om vier geschifte jongelui die mensen graag helpen met problemen en daarmee een goede reputatie hebben opgebouwd. Het B-team reageert op nood-sms'jes die mensen in nood versturen. Iedere ochtend vormt de SMS-check een belangrijk ritueel. Dan wordt bepaald wie die dag hulp nodig heeft. De rest van de dag zijn ze dan bezig met zichzelf in en uit de problemen te werken. Ondanks dat ze een hoog "cop wanted level" hebben, riskeren ze de confrontatie met de politie om behulpzaam te zijn.

Het B-team bestaat uit vier personen:


Sizzel
De leider van het team. Oppervlakkig gezien is hij een soort kruising tussen Hannibal en B.A. in de echte serie. In het B-team gedraagt hij zich anders: hij deelt weliswaar de bevelen uit, maar echt diepe plannen denkt hij niet uit. Op bijzonder intelligent gedrag is hij niet te betrappen: zo bestuurt hij als groepsoudste vaak de vluchtauto's, hoewel hij geen rijbewijs heeft. Andere zaken laat hij wel graag aan zijn onderdanen over. Zijn bijnaam is overigens "Dog's face", afgeleid van "Face".


Ewood
In het B-team is Ewood ongeveer de Face van het A-Team. Hij is de versierder van het B-team, waardoor hij veel voor elkaar krijgt, zoals bijvoorbeeld een visburger die hij gratis mee mag nemen, of een honkbalknuppel die hij voor lange tijd mag lenen. Daar weet het B-team vervolgens wel raad mee. Eveneens opvallend is zijn rol als "handige harry": hij snapt computers vrij goed en hij kan auto's ontvreemden. Zijn standaardzinnetje is: "... zijn mietjes" of zoiets dergelijks en zijn bijnaam is "Dick", afgeleid van "Murdock".


Jesper
De impopulaire nerd wordt gespeeld door Jesper. Hij is een beetje de wetenschapper van het team. Hij maakt nuttige apparaten, zoals een uitklapbare schuur of een machine die valse nummerplaten kan maken, maar veel waardering krijgt hij er niet voor. Wat daar mogelijkerwijs bij meespeelt zijn zijn plotselinge woedeaanvallen. Jesper, ofwel "Mr. Tea" (vernoemd naar "B.A.", die nu onder de naam "Mr. T" door het leven gaat) is een soort kruising tussen de karakers van Murdock en B.A.


Lenaard
Lenaard is tijdens de serie bij het B-team gekomen. Hij kan in de serie vertrouwen op een feilloos voorgevoel. Daarnaast ontpopt hij zich steeds meer als plannenbedenker van het team. Doordat hij vegetariër is, moet hij het vaak ontgelden. Zijn teammaten hebben hem als een soort diss "Gehaktbal" genoemd, wat overigens wel erg veel lijkt op "Hannibal" in de echte serie.

Preview
In de derde aflevering gaat het B-team gretig in op een oproep om iets te doen aan geluidsoverlast. Onvoorbereid gaan ze op pad en al snel hebben ze de politie achter zich aan. Benieuwd hoe het afloopt? Dan zul je nog even moeten wachten totdat Behirder de volgende zes pagina's heeft ingescand. Hoe u hem daarbij kunt helpen: door hem uit te leggen hoe een ingescande tekening in een mum van tijd kan worden omgetoverd tot een duidelijk plaatje zonder grijstinten op de achtergrond. Wordt hopelijk nog vervolgd!

Gerelateerde artikelen:
Het B-team; 09-08 2009
Het B-team; 06-08 2007

3 opmerkingen: