08-04-2007

Eénendertigste ronde Eredivisie

De spanning stijgt
De spanning in de Eredivisie is weer verder opgelopen. Koploper PSV ging wéér onderuit, Ajax speelde remise en AZ won. Hierdoor zit de top drie binnen twee punten van elkaar. De kampioen aanwijzen wordt een hachelijke zaak.

Vrijdag:
Vitesse (2218) - Sparta (2227) 3-0 [2-1]
Vitesse won ein-de-lijk weer eens een thuiswedstrijd. Het -door een speling van het lot- hoger gerate Sparta werd er probleemloos af gezet.

Zaterdag:
Roda* (2316) - Excelsior (2135) 2-0 [1-0]
Roda nam pas in de tweede helft afstand van Excelsior en strijdt mee voor Europees voetbal.

Heerenveen* (2372) - ADO (2083) 1-1 [3-2]
In de jacht op de vijfde plaats struikelde Heerenveen over het bijna gedegradeerde ADO. In een matige wedstrijd werd het 1-1. Hierdoor moesten de Friezen met slechts een punt genoegen nemen in plaats van de gehoopte drie.

NEC (2258) - PSV* (2536) 2-1 [1-3]
PSV werd in Nijmegen onder de voet gelopen. De ploeg van Ronald K. speelde weinig klaar en stond al bij de rust met 2-0 achter. Na rust kwamen ze met mazzel terug tot 2-1. Voor wat het waard is. Nou ja, over twee wedstrijden waren ze de sterkere...

Zondag:
Utrecht* (2307) - Willem II (2211) 3-0 [1-2]
Utrecht poetste netjes de 2-1-nederlaag uit de heenwedstrijd uit. Een knappe prestatie, aangezien het nietige Willem II al een tijd lang geen tegentreffers had gexc3xafncasseerd. In deze wedstrijd was de verdediging van Willem II zo lek als een mandje. Met name de 1-0 was een toonbeeld van gepriegel.

Twente (2441) - Heracles* (2168) 1-1 [0-3]
Heracles overleefde voor de tweede keer "grote broer" FC Twente. Een prestatie van formaat. Vorig jaar verloren de Almeloxc3xabrs tweemaal, dit seizoen openden ze met een verpletterende 3-0-zege. Na dit resultaat kunnen ze FC Twente weer recht in de ogen aankijken. Voor FC Twente was het een derby waar alleen de eer op het spel stond.

Feyenoord (2384) - Groningen* (2293) 0-4 [0-3]
Feyenoord werd aan het begin van het seizoen al "ontmaskerd" tegen Groningen, in stadion F. deed Groningen het nog eens dunnetjes over. Pas in de tweed helft kwamen de bezoekers echt los en toen stortte het broze bouwwerk van Erwin K. volledig in. Groningen wandelde met groots gemak door de Feyenoord-verdediging heen. Het enige geluk voor de Rotterdammers was dat concurrent Heerenveen zaterdag al punten had gemorst.

NAC (2279) - AZ* (2516) 1-4 [1-8]
AZ won uiteindelijk nog ruim van NAC. NAC begon furieus. AZ liet de gastheer eerst uitrazen, om vervolgens genadeloos toe te slaan. NAC kwam op slag van rust terug. Na rust herpakte AZ zich en liep het uit. Een uitslag zoals in de heenwedstrijd bleef NAC bespaard.

RKC (2170) - Ajax* (2520) 2-2 [0-5]
Ajax struikelde over het veel lager gerate RKC. Bij winst konden de Amsterdammers de koppositie delen met PSV, maar het briljante van de afgelopen wedstrijden was er af. Ajax kwam tot tweemaal toe op voorsprong, maar gaf het uiteindelijk toch uit handen. Een dure misser.