27-01-2007

Derde dag PJK 2007

Succesvolle schaakdag
 
A-categorie: Grotovsky wint met een straatlengte voorsprong
Op de laatste speeldag was de spanning er wel zo'n beetje uit. Grotovsky had een punt voorsprong en had de twee "heetste" duels, tegen Schwartz en Ootes overleefd. Nu mocht hij met wit tegen Sten Goes. De partij verliep vrij soepeltjes en Ewood won omdat hij wel een plan had. =D

Voor de achtervolgers was van belang dat iemand op vier uit vijf zou uitkomen. Helaas eindigde de partij Schwartz - Euser in remise. Hierdoor was Grotovsky's voorsprong anderhalf punt; hij was kampioen. Lennart & Pinda wisten nog wel te winnen, maar het was too little too late. Pinda's zege was echter wel een technisch meesterwerk.

In de middagronde speelde pinda in elf zetten remise tegen de kampioen. Een mooi resultaat voor hem. Lennart won van Marc Schwartz, terwijl Kasper Euser van AK won. Hierdoor behaalde hij één weerstandspuntje meer dan Lennart. Ik ben benieuwd of Lennart hier nog tegen gaat protesteren.

B-categorie: Lars wint met een straatlengte voorsprong
De overmacht van Lars Ootes in de "B" was zo mogelijk nog erger dan van Grotovsky in de "A". Ten eerste had hij maar één concurrent, Jeanine de Cloet. Deze werd al vroeg verslagen, waarna hij met zijn olijke oogjes dicht het kampioenschap naar zich toetrok. Hij won alle partijen.

Tweede werd Bart, een sublieme prestatie! In de ochtendronde versloeg hij het Schakel-meisje, in de middagronde maakte hij keurig remise tegen Jeanine!! Ook hij gaat naar het NK! Zeer knap. Waarschijnlijk heeft hij met dit toernooi een slordige 60 elopunten gewonnen en dat is ook netjes (in slechts zes partijen).

Heeft u aanvullingen of verbeteringen, reageer dan!

13 opmerkingen: