22-11-2006

Europees voetbal 5

PSV heeft zijn kansen op groepwinst verprutst door met 2-0 te verliezen van Liverpool. Nou ja, geen man overboord. Ze gaan in ieder geval nog drie wedstrijden op het hoogste niveau spelen.

De UEFA Cup-wedstrijden leverden de Nederlandse clubs erg weinig succes op. Ajax ging op bezoek bij Sparta Praag, een Europese laagvlieger. De scheidsrechter was om te janken zo slecht en gaf voor ieder aaitje een gele kaart. Uiteindelijk kwam Ajax met tien man te staan en moest er genoegen worden genomen met een teleurstellende 0-0.

Heerenveen speelde bij Parma. Voor deze Italianen was overleven in de eigen competitie het belangrijkst, maar wilden natuurlijk ook nog hier en daar wat puntjes meepakken. Zo hadden ze al gewonnen van Odense, dat in Heerenveen won. Tegen Parma kwam Heerenveen nog wel op voorsprong, maar deze voorsprong werd slechts een paar minuten vastgehouden. In de tweede helft werd het ook nog eens 2-1, waarmee Heerenveen uitgeschakeld is. (BOE!!!)

Van de wedstrijd van Feyenoord heb ik weinig gezien. Vooraf werd(en) de tegenstander(s), de Blackburn Rovers, nog opgehemeld. Ja, vijftiende in Engeland is wel beter dan vierde in Nederland! De wedstrijd eindigde in 0-0, waar de Rotterdammers niet blij mee waren. Dat kan ik begrijpen.

De schamele oogst van deze week is slechts twee schamele k*tpuntjes. De volgende keer speelt AZ gelukkig weer. AZ wint (bijna) altijd.