01-10-2009

Schuldbewuste Jol


Europees voetbal

Het was een redelijk succesvolle week voor het Nederlands voetbal. Alle ploegen bleven ongeslagen, hoewel dat voor de ene ploeg leuker was dan voor de andere. Zo gaf AZ knullig de overwinning uit handen tegen een Belgische opponent. Tegen het standaardluik gaf het een zeker lijkende overwinning in de slotfase weg. Aangezien ze in de komende twee duels waarschijnlijk geen punten gaan halen tegen Arsenal, is dit duur en waarschijnlijk zelfs fataal puntverlies voor de club van Ronald Cow Man. Toch was de 1-1 in de Champions League een hele opsteker na nederlagen tegen ADO, NEC en FC Utrecht.

Betere zaken deed PSV. Ex-Champions League-deelnemer CFR Cluj werd in de eerste helft in de hoek gezet waar de klappen vallen. De score bleef echter beperkt tot 1-0 en na rust kwam daar ook geen verandering meer in. Gelukkig gaven zij het niet meer weg.

FC Twente kwam ondanks wat kansen niet verder dan 0-0. Maar hoe gek is dat? Steaua Boekarest versla je niet zomaar. Toch werd er na de ietwat verrassende zege op Fenerbahçe door iedereen gerekend op een overwinning. Maar je weet dat uitploegen zich gaan ingraven. Soms win je, soms speel je gelijk. Dat is voetbal. Als je niet scoort, kun je ook niet winnen.

Daarmee leek de wedstrijd een beetje op de wedstrijd Bayern München - Uventus. De NOS zond deze leuke wedstrijd uit. Hoewel er - in tegenstelling tot de andere wedstrijden - niet gescoord werd, was het met name in de eerste helft een leuk schouwspel. Bayern was tien keer beter, maar kwam niet tot scoren. Na de theepauze moest Bayern zonder Robben verder en dat deed de ploeg geen goed. Robbens vervanger was zo hemeltergend slecht dat er in de tweede helft weinig meer gebeurde. Het was voor de commentator de reden om de wedstrijd enorm af te zeiken, hoewel eigenlijk alleen de tweede helft saai was.

Ook Ajax had moeite om een Belgische tegenstander te verslaan. Tegen een zwak Anderlecht hadden ze al gauw de overhand, maar bleef het lang 0-0. In de slotfase leek alles echter goed te gaan: Ajax scoorde en even later kreeg de gebelgde Van Damme de rooie kaart. Een schuldbewuste Martin Jol verklaarde na afloop dat hij geen wijzigingen doorvoerde aan de opstelling, omdat Anderlecht met tien man speelde. Hij vervolgde echter met de zin dat Anderlecht wel veel lengte voorin had en dat ze va banque gingen spelen. Niemand begreep waarom hij de immer tegenvallende Pantalic liet staan en na de 1-1 bleef dat zo. Zodoende leed ook Ajax duur puntverlies, want van twee remises word je niet blij.

Heerenveen pakte in Letland tegen FK Ventils een puntje. Een knap resultaat van de ploeg van Jan de Jonge. Toch zal Heerenveen, dat de eerste wedstrijd tegen Sporting Lissabon in de slotfase verloor (!), het nog erg moeilijk krijgen.

Stand
AZ heeft één punt uit twee duels in de Champions League, FC Twente en PSV hebben vier punten in de Europa League, Ajax twee en Heerenveen één. De score na twee ronden is nog neutraal; +2, =6, -2. Dat is niet eens zo slecht, maar het had nog heel wat mooier kunnen zijn als Ajax en AZ niet die zeges uit hun handen laten glippen tegen die Belgen. Zijn zij nou zo slim of wij nou zo dom?

Gerelateerde artikelen:

4 opmerkingen:

  1. LENING AANBIEDING !!! Wij zijn ROBERTO KENNETH LENINGSMAATSCHAPPIJ Wij bieden zowel lang- als kortlopende leningfinanciering. Wij bieden veilige en vertrouwelijke leningen tegen een zeer lage rente van 3% per jaar, persoonlijke leningen, schuldconsolidatielening, risicodragend kapitaal, zakelijke lening, bedrijfsleningen, educatieve lening, woninglening en leningen om welke reden dan ook! Wij zijn het vertrouwde alternatief voor bankfinanciering en ons aanvraagproces is eenvoudig en duidelijk. Onze lening varieert van $ 5.000,00 tot $ 25.000.000,00. (Vijfentwintig miljoen dollar). Aanvullende informatie: we worden snel de particuliere, discrete en servicegeoriënteerde kredietkeuze voor algemene leningen. We zijn het bedrijf waar we terecht kunnen wanneer traditionele bronnen van leningen falen. Als je interesse hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via onderstaande e-mail: robertokennety@gmail.com

    Bedrijfsnaam: Roberto Loan Service
    Bedrijfse-mail: robertokennety@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen