25-12-2009

Zomervakantie

Hoewel het nu winter is, lijkt het me toch verstandig om verder te kijken naar de aankomende zomer. Zelf leek het me leuk om een beetje een gezellige vakantie te vieren, dus om met een groep iets te gaan doen. In de zomer zijn meerdere leuke schaaktoernooien. Naast het Open NK in Dieren, zat ik te denken aan het Czech Open in Pardubitz. Omdat deze toernooien rond dezelfde tijd vallen, sluiten ze elkaar uit. Sinds 2005 heb ik afwisselend in Pardubice en in Dieren gespeeld.

Mij lijkt het dus leuk om met een groep te gaan, zoals in 2005 in Pardubitz, of zoals laatst in Wenen. Pardubitz is echt vakantie en je speelt veelal tegen onbekende tegenstanders. Aan de andere kant zit je wel in een beetje een industriestad. In of bij Dieren is een camping, waar ik lovende verhalen over heb gehoord. Voorheen zaten we op een voetbalveld met een afschuwelijk botte schoft als campingbaas, maar dat is nu anders, las ik. Mij lijkt kamperen chill, je hebt en een vakantiegevoel en je hoeft niet elke dag twee uur in de auto te zitten. Mijn vraag is dus: is er animo en zo ja, voor wat? 

Poll: Vakantie in...

Tussenstand:


Ook een poll maken? Klik hier
Verder is het misschien nog eens leuk om naar de "schaakcamping" te gaan. Het is daar vaak mooi weer, je zit vlakbij het strand, maar in je eentje is er vast niks aan. Ik hoor het nog wel! (?)

Data

Voor ik het vergeet: deze data vond ik van de toernooien. Helaas heb ik geen idee wanneer het "echte" toernooi in Pardubitz begint.

Pardubitz 15 juli - 1 augustus
Dieren 26 juli - 5 augustus

Houd er rekening mee dat het ONJK op 6 augustus begint. Rest mij nog te vertellen dat Pardubitz een partnerstad is van Doetinchem...

Gerelateerde artikelen:
Najaarsagenda; 01-08 2009

7 opmerkingen: