08-11-2008

Tekeningen 2006

Encyclopedie
 
Vandaag gaan we weer eens terug in de tijd. Aangezien ik het niet voor elkaar kreeg alle cartoons in oktober te publiceren, ga ik nu vrolijk door. Ik ga terug naar de periode mei-juni 2006, misschien wel de mooiste periode van mijn leven. Lange, zonnige dagen en het schooljaar dat er bijna op zit. Wat wil een mens nog meer? In die periode had ik niet heel veel vakken. Ik had de vakken lineaire algebra, kansrekening en wiskundige economie nog, met het vak encyclopedie. Dat was een vak dat vooral over (de geschiedenis van de) logica ging, dus waarom het encyclopedie heette, weet ik niet. Het was wel een leuk vak, waar ik met veel plezier aan terugdenk. Daarom een aantal cartoons, vers van het scanapparaat.

Snoepjes
 
Kauwgomplaatjes
 
Naar een opgave kansrekening waarbij je moest berekenen hoeveel pakken kauwgom je moest kopen om alle plaatjes in je bezit te krijgen, 22 mei 2006.
 
Drie keer kop

Celdeling (Nobel)

Spelletje
 
Naar aanleiding van het tweede integratiepracticum, waarbij je moest nagaan of een bedrijf een spel op de markt zou brengen, gegeven de informatie die zij op dat moment hebben. Het toeval speelde echter ook een rol. (Juni 2006)

Syllabus

Prisoner's dilemma
 
Het zgn. prisoner's dilemma in zijn zuiverste vorm. De ene verdachte wordt onder druk gezet en bekent, waardoor zijn compaan de volle laag krijgt. Deze krijgt niet meer de kans om wraak te nemen, omdat hij ter dood wordt veroordeeld.

School in de prehistorie
 
Zo ging dat toen...

Vrijwillige brandweer
 
De vrijwillige brandweer, een gewillig slachtoffer. ;)
 
A boven B

Zo, dat waren de plaatjes die ik graag nog eens wilde tonen. Het scannen ging wat lastig, omdat ik de plaatjes in een dik schrift had staan. Daardoor ging het schrift wat scheef liggen en vielen sommige plaatjes aan de rand weg. Zo had ik bijvoorbeeld nog een plaatje van Cardano en Ferrari willen laten zien. Het is een vrij voor de hand liggende grap.

Gerelateerde artikelen:
Tekeningen 2006; 19-10 2008

2 opmerkingen: